homepage
rieten production process accessoires workshops
prijslijst over ons reactie's contact links
 


Rietbinders
Tonnen
Bekers
Rietbinders

De rietbinder speelt een belangrijke rol bij het doorgeven van trillingen tussen riet en mondstuk. De massa van het mondstuk werkt dempend op de trillingen van het riet. Op welke wijze en in welke mate deze demping geschiedt en in hoeverre de massa van het mondstuk meetrilt met het riet wordt voor een groot deel bepaald door de rietbinder.

JuraReeds heeft twee zeer goede rietbinders in het assortiment die hun kwaliteit bewezen hebben. Ze dempen weinig maar zetten de massa van het mondstuk aan tot meetrillen. U kunt deze uitproberen bij JuraReeds en uw eigen oordeel vellen.

 Paraschos


Deze rietbinder is met de hand vervaardigd van palissanderhout en carbonfiber. De bout en de moeren zijn van brons. Deze rietbinder kenmerkt zich door een sonore en briljante klank. Jura Reeds heeft de houten binder in modellen voor Duits en Frans mondstuk.


Woodstone

Woodstone rietbinders zijn in korte tijd zeer succesvol gebleken. Geheel met de hand vervaardigd door de Ishimori familie in Japan. Deze rietbinder kenmerkt zich door een volle en rijke klank. JuraReeds heeft modellen voor Duits en Frans mondstuk van massief zilver en kan de binders in andere metalen leveren.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Tonnen

Voor de uiteindelijke klank van de klarinet zijn tonnen een belangrijk onderdeel. Zij zijn het eerste gedeelte van de boring na het mondstuk. Tonnen hebben een effect op de klankkleur, het speelgevoel en de intonatie. Zowel de grootte als de vorm van de boring zijn hierbij zeer belangrijk, maar ook de kwaliteit en het soortelijk gewicht van het hout. JuraReeds heeft zeer goede ervaringen met de tonnen gemaakt door Schwenck & Seggelke te Bamberg. Er is een ruime keus aan tonnen voor zowel Duits als Franse klarinetten..
Combinaties van Frans en Duits zijn geen taboe meer. De winnares van het concours te Geneve in 2007, Shirley Brill, speelt op Buffet klarinetten met Schwenk & Seggelke tonnen en bekers. De tonnen zijn zowel verkrijgbaar met twee verzilverde ringen als 1 carbon ring en 1 verzilverde ring, in diverse lengtes. Probeer ze uit bij JuraReeds.


Neem contact met ons op voor meer informatie.
Bekers

Het belang van de beker van de klarinet wordt vaak onderschat. De beker heeft een effect op het gehele bereik van het instrument, niet alleen de lage tonen. Alle hogere boventonen verlaten het instrument via de beker, daardoor wordt het boventoonspectrum in grote mate bepaald door de beker. Doordat de beker een zeer conische boring heeft, zijn de mogelijke verschillen erg groot. Ook de massa en dikte van het materiaal speelt een grote rol bij de uiteindelijke klank. De bekers voor de Bes en de A klarinet zijn verschillend van bouw. JuraReeds heeeft zeer goede ervaringen met de bekers gemaakt door Schwenck & Seggelke te Bamberg. Ze zijn leverbaar voor Duitse en Franse klarinetten. De winnares van het concours te Geneve in 2007, Shirley Brill, speelt op Buffet klarinetten met Schwenk & Seggelke tonnen en bekers. Probeer ze uit bij JuraReeds.

Neem contact met ons op voor meer informatie.
 
 
e-mail JURA REEDS