homepage
rieten production process accessoires workshops
prijslijst over ons reactie's contact links
 


Sedert 1 januari 2013 is JuraReeds overgenomen door Joris Wiener. Onder zijn leiding streeft JuraReeds er naar u in de toekomst nog beter van dienst te kunnen zijn.

Dankzij jarenlange ervaring en de nieuwste hightech CNC freestechnieken is het mogelijk om rietmodellen met ongeëvenaarde precisie te maken en te reproduceren. Alles binnen het productieproces is uitsluitend gericht op de kwaliteit van het riet. Onze missie is om voor iedere klarinettist/saxofonist een optimaal riet te ontwikkelen in relatie tot het mondstuk.

Behalve de baan van een riet is de blank (het houtje) eveneens van grote invloed op de kwaliteit van het riet. Om te streven naar een zeer hoge kwaliteit blanks vindt er een uitgebreide houtselectie plaats. Hout van diverse plantages worden op kwaliteit onderzocht en alleen het best bevonden hout wordt gebruikt. Ook de afmetingen van de blanks (dikte en breedte) worden zeer exact gefabriceerd. Om een perfecte vlakheid te bereiken worden de blanks tweemaal gevlakt op een diamantplaat.

Een goede relatie en samenwerking met de klant vormt de basis van het product. Na elke levering wordt de klant in de gelegenheid gesteld om feedback te geven. Mocht het resultaat niet bevredigend zijn dan worden de rieten teruggenomen en wordt in overleg naar een goede oplossing gezocht.Joris Wiener (1959) studeerde aan het conservatorium te Utrecht bij Aart Roozeboom, Jan Cober en Bas de Jong. Al tijdens zijn studie werd hij aangenomen als (bas)klarinettist in het toenmalige Nederlands Ballet Orkest. Ook remplaceert hij in vele Nederlandse orkesten en is hij actief in de kamermuziek. Tijdens zijn studie ontvlamde zijn passie voor het maken van rieten. Een vlam die nog steeds in volle hevigheid brandt.


    

e-mail JURA REEDS